11 lucruri pe care mireasa trebuie să le facă pentru domnișoarele de onoare

Deja știi cine îți va fi domnișoara de onoare principală (maid of honor), și ai făcut lista scurtă cu celelalte persoane care să se alăture grupului de domnișoare de onoare. Unele dintre ele poate-ți sunt prietene de-o viață, pe când altele pot fi puse pe listă pentru că sunt verișoarele viitorului tău soț, pe care poate nici nu le cunoști. Oricare ar fi situația, va trebui să devii un mini șef de echipă și să le ajuți să se simtă bine pe toată perioada. Astfel, și ele se vor concentra să te ajute pe tine la nevoie, fără să se frustreze din nimicuri. 

Uite 11 lucruri pe care să le ai în vedere în relația ta cu domnișoarele de onoare:

 1. Dă de înțeles că fiecare dintre ele este inclusă în grup pentru că merită, nu dintr-o obligație socială.
 2. Fă-le cunoștință într-un mediu informal, la tine acasă sau la o ieșire în oraș. 
 3. Creează un grup de comunicare pe Facebook sau Whatsapp, unde să comunici același lucru cu toată lumea. 
 4. Anunță de la început ce așteptări ai de la ele. 
 5. Evită să ai pretenții nejustificate: sunt prietenele tale, implicate benevol în acest eveniment. Au și o viață privată.
 6. Ele sunt prietenele tale, indiferent dacă au partener sau nu. Dacă partenerul lor nu a ajuns în grupul cavalerilor de onoare, asigură-te că se simt incluși ca cupluri la așezarea meselor sau pozele de grup.
 7. Dă indicații cu privire la tema nunții. “Poți să porți orice vrei” vine cu multă responsabilitate și stres. Posibil și nervi pentru tine după nuntă, când pozele vor fi mai diverse decât te aștepți. Chiar dacă nu vei avea pretenții mari, povestește-le în mare cum ți-ai dori să le vezi: fuste scurte sau nuanțe pastel pot fi destul de permisive, și totuși să ofere o unitate vizuală.
 8. Discută direct cu ele tema rochiilor. Știm cu toate că este foarte dificil să porți o rochie de domnișoară la mai multe evenimente, așa că nu le cere ceva foarte complex. Iar dacă faci asta, dă de înțeles că știi ce efort presupune și, poate, cotizezi la costul lor.
 9. Fii conștientă și clarifică ce-ți dorești la petrecerea burlăcițelor. Participarea la nuntă este un efort financiar și pentru un simplu invitat, darămite pentru grupul special al domnișoarelor de onoare. Ele își vor pune la bătaie banii proprii, timpul și energia, și ar fi bine să le apreciezi.
 10. Asigură-te că au timp să se pregătească pentru petrecere. Sigur că este important ca ele să fie alături de tine la îmbrăcatul rochiei, dar nu le pune să fie acolo și la machiajul de la 6 dimineața, dacă nu urmează după tine.
 11. Oferă-le un cadou prin care să le mulțumești că sunt alături de tine. 
Gabriela
Gabriela
Îmi place să fiu domnișoară de onoare. Îmi place să fiu alături de femei în acest moment important al vieții lor. Să le distrez la petrecerea burlăcițelor, să ascult frustrările legate de organizarea nunții și temerile legate de căsnicie. Prin ce scriu aici, sper să contribui puțin la situația tuturor mireselor, chiar dacă nu le cunosc direct. Să fiu un fel de domnișoară de onoare virtuală pentru ele.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Discover

Sponsor

spot_imgspot_img

Latest

14 idei pentru o petrecere virtuală

Vremurile actuale ne schimbă obiceiurile: lucrăm de acasă, cumpărăm majoritatea produselor online, căutăm mai multe metode de distracție de acasă. De ce să nu...

Cu mireasa în căutarea rochiei. Ce face o domnișoară de onoare?

Fiecare mireasă își dorește ACEA rochie care să o facă să se simtă specială în ziua nunții. De aceea, goana după rochie poate deveni...

Ce petrecere de burlăcițe ți se potrivește?

De obicei, organizarea petrecerii de rămas bun a miresei din grupul fetelor necăsătorite (numită și petrecere de burlăcițe) cade în responsabilitatea domnișoarei de...

Cum să organizezi o petrecere de burlăcițe de succes pentru toată lumea implicată

A venit vara, așa că suntem în mijlocului sezonului de nunți și petreceri de burlaci și burlăcițe. Dar vrem să fim de ajutor pentru...

5 cazări în Transilvania tocmai bune pentru un weekend de escapadă cu fetele

Pauză pentru o mică escapadă la staţia “Day dreaming”: imaginează-ți că părăsești cotidianul și că te avânți într-o aventură plină de distracție și surprize...