Ce face o domnișoară de onoare

Tradiția domnișoarelor de onoare s-a schimbat la nunțile românești în ultimii ani, fiind adoptat stilul american. Tradițional, atât în România, cât și în alte state din Europa, domnișoarele de onoare sunt format din fete adolescente, sau copile. Printre responsabilitățile lor se numără ținutul lumânărilor până la biserică, împărțirea cocardelor, aruncatul petalelor de flori, sau ținutul trenei.

Pe modelul nunților moderne, acest rol este acoperit de “fetele de flori”, titlul de domnișoare de onoare revenind tinerelor singure, cu o vârstă potrivită de măritat. Rolul lor este să ajute activ mireasa atât la organizarea nunții, cât și în ziua evenimentului.

Dacă la începuturi grupul domnișoarelor era format din toate fetele de la nuntă care se încadrau în categoria de vârsta și statut, astăzi numărul lor variază. Mireasa decide câte persoane să includă, atât în funcție de mărimea evenimentului, cât și de prietenele ei apropiate.

Originea acestui grup de nuntași variază în funcție de regiune. Însemnările mai vechi menționează că domnișoarele erau chiar fete de case (după cum sugerează și englezescul maid), a căror responsabilitate era să aibă grijă de mireasă. În Orientul Îndepărtat, mai multe fete erau îmbrăcate aproape la fel de atrăgător precum mireasă (o cutumă păstrată până în zilele noastre), astfel încât să protejeze identitatea miresei în cazul unui atac. În Europa Evului Mediu, domnișoarele și cavalerii îi însoțeau pe miri în dormitorul nupțial pentru confirmarea virginității miresei. În perioada Victoriană, domnișoarele mergeau către altar alături de mireasă, împrăștiind ierburi aromatice si usturoi, care să alunge duhurile rele.

Din fericire, lucrurile au evoluat în zilele noastre. Buchetele domnișoarelor sunt cu siguranțe mai bine mirositoare decât usturoiul. Singurul aspect păstrat este grija domnișoarelor de onoare pentru mireasa, iar motivele de stres sunt de cele mai multe ori lipsite de pericole reale.

Deși în limba română nu se poate face această distincție, grupul domnișoarelor de onoare este împărțit între bridesmaids și maid of honor (domnișoara principală). Cea din urmă ar trebui să o cunoască cel mai bine pe mireasă, fiind fie sora acesteia, fie prietena cea mai bună. Aceasta este responsabilă îndeaproape cu organizarea nunții, se ocupă de organizarea petrecerii de burlăcițe, și împarte sarcinile de la nuntă către celelalte domnișoare. Rareori se întâmplă în România, dar în Statele Unite ale Americii, domnișoara principală (maid of honor) alături de cavalerul principal (best man) sunt martori la cununia civilă.

Așadar, rolul domnișoarelor de onoare poate varia în funcție de cum își pregătește mireasa nunta. Un lucru rămâne sigur: ele sunt acolo să contribuie la ziua specială a miresei.

Gabriela
Gabriela
Îmi place să fiu domnișoară de onoare. Îmi place să fiu alături de femei în acest moment important al vieții lor. Să le distrez la petrecerea burlăcițelor, să ascult frustrările legate de organizarea nunții și temerile legate de căsnicie. Prin ce scriu aici, sper să contribui puțin la situația tuturor mireselor, chiar dacă nu le cunosc direct. Să fiu un fel de domnișoară de onoare virtuală pentru ele.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Discover

Sponsor

spot_imgspot_img

Latest

Evenimente

Ești mireasă și vrei să organizezi o petrecere pentru prietenele tale? Sau prietena ta cea mai bună se mărită curând și vrei să marchezi evenimentul...

Cadouri pentru domnișoarele de onoare

Chiar dacă domnișoarele de onoare sunt acolo să te sprijine, trebuie să le fii recunoscătoare. În acest articol vrem să-ți sugerăm câteva idei de...

Târgurile de nunți din 2020 pe care nu trebuie să le ratezi

Târgurile de nunți sunt evenimente ce reunesc o selecție diversa de furnizori locali și internationali din domeniu și care se întind pe parcursul a...

Rochii pentru domnișoare de onoare – ce temă alegi?

Deseori, domnișoarele de onorare ies în evidență la nuntă prin vestimentație. Fie că e același material, același stil, sau aceeași culoare, ideea este să...

Petrecere de burlăcițe la mare: accesorii tematice

Organizezi o petrecere de burlăcițe la mare și nu știi cum să vă îmbrăcați tematic, dar fără să fiți cringe? Sunt aici să te...