Nunta nu trebuie să fie scopul tău în viață

Trăim într-o societate destul de conservatoare, în care evenimentul nunții reprezintă punctul suprem de succes al vieții. Ca femeie, cel puțin. Suntem învățate să facem diverse lucruri casnice pentru a ne găsi un bărbat.

Bun, îl găsim, facem nuntă, ce se întâmplă apoi?

Și nu aș vrea să răspundeți cu faceți un copil 😁

Care sunt valorile cu care tu, un tânăr adult, pornești în noua viață? Ce fel de familie vrei să întemeiezi și cum vrei să lași lumea un loc mai bun decât l-ai găsit?

Și simt nevoia să menționez că aceste clarificări nu scade din importanța nunții. E normal ca nunta să fie unul dintre cele mai speciale evenimente ale vieții tale.

Doar îți sugerez să privești puțin dincolo de eveniment.

Pentru că oamenii sunt mai stresați că nu bifează ce trebuie în viață decât să cunoască persoana potrivită și să învețe cum să susțină o relație. Pentru că asta, fete dragi, nu prea suntem învățate.

Știți, umblă o glumă: femeia este apreciată pentru ce știe să facă: să spele, să gătească, iar bărbatul pentru ce nu face: nu o bate, nu o înșeală.

Îmi doresc ca standardele în relații să fie altele. Și sper ca prin conținutul pe care îl vei găsi pe acest site să te ajutăm să ajungi acolo unde vrei tu.

O relație fericită nu înseamnă nuntă, casă, mașină, copii. Conexiunea, comunicarea, bucuriile, afecțiunea, sexul și multe altele sunt condimentele magice care fac o relație să fie de succes.

Petrece timp învățând și dezvoltând aceste aspecte decât să te preocupi cum bifezi mai repede o listă de reușite în viață. Tu și partenerul tău sunteți singurele persoane care puteți lua decizii în acest proces. Ascultă de la alții, dar ia ce se potrivește în situația ta. Nimeni nu este complet onest și transparent, iar ăsta e un lucru normal.

Niciodată să nu compari ce ai tu acasă cu ce afișează alții pe internet.

O relație de cuplu este cel mai intim și vulnerabil tip de relație. Cum faci să fii confortabil cu acesta și peste 15 – 30 – 50 de ani?

Iar dacă relația ta nu este oficializată cu o nuntă tradițională, asta nu îi scade din importanță. Relațiile moderne sunt mult mai variate decât cele cu care am crescut (chiar dacă legea din România încă nu acceptă parteneriatul civil).

Preia cutumele vechi din perspectiva nevoilor pe care le împlinesc și aplică-le la situația voastră. Nunta nu trebuie să fie doar un item pe listă pe care trebuie să-l bifezi în viață.

Photo by Alvin Mahmudov on Unsplash

Gabriela
Gabriela
Îmi place să fiu domnișoară de onoare. Îmi place să fiu alături de femei în acest moment important al vieții lor. Să le distrez la petrecerea burlăcițelor, să ascult frustrările legate de organizarea nunții și temerile legate de căsnicie. Prin ce scriu aici, sper să contribui puțin la situația tuturor mireselor, chiar dacă nu le cunosc direct. Să fiu un fel de domnișoară de onoare virtuală pentru ele.

Discover

Sponsor

spot_imgspot_img

Latest

Rochii pentru domnișoare de onoare – ce temă alegi?

Deseori, domnișoarele de onorare ies în evidență la nuntă prin vestimentație. Fie că e același material, același stil, sau aceeași culoare, ideea este să...

Petrecere de burlăcițe tematică: Halloween

Nu este niciodată prea devreme pentru o petrecere de burlăcițe! Iar dacă ești tipul de femeie care abia așteaptă pumpkin spice latte de la...

5 cazări de vis pentru o petrecere de fete, la malul marii, în România

Nu știm dacă vara vine doar pentru a oferi prilejul unui city break sau sejur complet la mare sau marea se așterne atât de...

5 cazări în Transilvania tocmai bune pentru un weekend de escapadă cu fetele

Pauză pentru o mică escapadă la staţia “Day dreaming”: imaginează-ți că părăsești cotidianul și că te avânți într-o aventură plină de distracție și surprize...

Ce face o domnișoară de onoare

Tradiția domnișoarelor de onoare s-a schimbat la nunțile românești în ultimii ani, fiind adoptat stilul american. Tradițional, atât în România, cât și în alte...